Literatuur
- Vusse, Peter van de, "Na 70 jaar toch nog vereeuwigd in Utrecht". In: Algemeen Dagblad - Utrechts Nieuwsblad, 30-10-2015, bijlage 'Utrecht', blz. 3 (Op 29-11-2015 was de druk bezochte onthulling van het nieuwe Joods monument. De Stichting Joods Monument Utrecht overhandigde het eigendomscertificaat aan burgemeester Jan van Zanen. De burgemeester onthulde het beeld 'Sjofar' en de gedenkmuur met de namen, samen met de Georgische beeldhouwer Amiran Djanashvili.)
- Ham, Hans van den & Jim Terlingen, "Namen die ontroeren. Drommen mensen bezoeken nieuwe Joods monument". In: Algemeen Dagblad - Utrechts Nieuwsblad, 07-11-2015, bijlage 'Utrecht', blz. 2 (Eindelijk heeft ook Utrecht een monument voor de meer dan 1200 in de oorlog vermoorde Utrechtse joden. De plek is de Johan van Oldenbarneveltlaan, vlak bij het Maliebaanstation, vanwaar velen vertrokken om nooit meer terug te keren. En vlak bij de Maliebaan, waar de bezetter in vele panden zetelde.)
- Vanderbosch, Maarten, "Fouten ontsieren Joods Monument in Utrecht". In: Algemeen Dagblad - Utrechts Nieuwsblad, 19-03-2016, bijlage 'Utrecht', blz. 1, 2-3 (via steekproeven heeft deze krant enkele fouten ontdekt onder de vermeldingen van de in de oorlog omgekomenen op het monument. De ergste misser is de vermelding van Esther Groenteman, die de oorlog overleefde en in 1994 overleed in Amsterdam)